ابزارها و نرم‌افزارهای ضروری برای توسعه کسب و کار

,

مهمترین ابزار برای شروع و راه اندازی هر کسب و کار یک قلم و یک برگ کاغذ سفید به علاوه ذهنی مشتاق برای تغییر جهان است. شاید خیلی ساده به نظر برسد ولی بزرگترین کسب و کارهای دنیا در نقطه شروع خودشان با همین ابزار ساده و اندکی زمان از یک ایده نه چندان شفاف در ذهن به یک طرح اولیه قابل اجرا روی کاغذ تبدیل شده‌اند. با توسعه روز افزون دانش و تجربه بشر این ابزارها شکل‌ ماهرانه‌تری به خود گرفته‌اند. در ادامه ابزارهایی مفیدی را بررسی خواهیم کرد که در راستای تحقق اهداف کسب و کار شما ضروری می‌باشند.

مدیرت یادداشت‌ها و بیشتر

بارها پیش آمده که یادداشت مهمی را در تکه کاغذی نوشته‌ایم و بعد آنرا در جایی رها و فراموش کرده‌ایم. با استفاده از ابزارهای در دسترس می‌توانیم اطلاعات مهم را در هر لحظه از شبانه روز مکتوب کنیم و نگران گم شدن، طبقه‌بندی یا اشغال کردن فضای زیاد آن‌ها نباشیم. در صورتی که از گوشی هوشمند استفاده می‌کنید حتما ابزار Note در میان اپلیکیشن‌های شما موجود است که کار با آن بسیار ساده می‌باشد. ابزارهای کاربردی مانند EverNote، Notion و One Note نیز وجود دارند که در ادامه هر کدام را بررسی خواهیم کرد.

Notion

نرم افزار Notion ابزاری با رابط کاربری بسیار ساده می‌باشد که دارای امکانات پیشرفته‌ای است.علاوه بر امکان مدیریت لیست یادداشت‌ها و لیست کارها می‌توان از آن برای مدیریت پروژه و حتی مدیریت پنل وبلاگ نیز استفاده نمود. قابل استفاده در مرورگر، ویندوز، مک، اندروید و آی او اس می باشد. نوت‌ها می‌توانند در این ابزار به صورت متن، صدا، تصویر، گالری، ویدیو، ویکی، جدول، کد و موارد دیگر باشند.

Evernote

ابزار EverNote جزو نرم افزارهای پر طرفدار می‌باشد که امکانات یادداشت برداری، جستجوی پیشرفته (OCR)، برش و چکیده‌سازی صفحات وب، ایجاد محیط کاری و فعالیت گروهی و همچنین ادغام و یکپارچه سازی با ابزارهای دیگر است. می‌توان فایل‌های متن، صدا، تصویر، ویدیو و وب پیج را در آن ذخیر نمود. در مرورگر، ویندوز، مک، اندروید و آی او اس قابل استفاده می باشد. داده‌های کاربر در سرور EverNote ذخیره می‌شوند و نیازی به محل نگهداری از سمت کاربر نمی‌باشد.

Microsoft OneNote

نرم افزار OneNote محصول مایکروسافت یک ابزار ساده و در عین حال قدرتمند مانند سایر سری محصولات آفیس می‌باشد. ساختار بسیار ساده ای دارد. در بالاترین لایه هر تعداد دفتر می‌توانید ایجاد کنید که هر کدام به بخش‌های دلخواه تقسیم می‌شوند و هر بخش می‌تواند شامل برگه‌ها و زیر برگه‌ها باشد. در برگه می‌توانید متن، تصویر و صوت قرار دهید. این قابلت نیز وجود دارد که نوشته دستی با ابزارهای لمسی را به متن تبدیل کند. در پلتفرم های مختلف قابل استفاده می‌باشد. وان نت از فضای OneDrive برای ذخیره سازی استفاده می‌کند و می‌توانید فایل‌های را به صورت لوکال نیز ذخیره نمایید.

لیست کردن کارها و مدیریت پروژه

یکی از مهمترین بخش‌های هر کسب و کار امروزی نیاز به طراحی و تعریف کارهای پیش رو یا همان task ها است. ابتدا نیاز به دسته بندی و اولیت بندی می‌باشد، سپس توزیع آن‌ها در میان افراد تیم یا بخش‌های سازمان و در نهایت نوبت پیگری انجام کارها جهت به اتمام رسیدن هر یک می‌باشد.

Trello

قطعا Trello یکی از پرطرفدارترین ابزارهای مدیرت کارها و مدیریت پروژه می‌باشد. علت محبوبت آن سادگی در عین حال رویکرد موثر در مدیرت کارها است. ترلو این امکان را فراهم می‌کند که کارها را در قالب کارت داخل صفحه یا همان برد قرار دهید که به ستون‌های دلخواه تقسیم می‌شود. می‌توانید برای هر پروژه یا موضوعی صفحه مجزا ایجاد کنید. کارتها امکانات زیادی دارند. به هر کار می‌توانید

همکاری در محیط تعاملی

در اکثر کسب و کارها نیاز زیادی به تعامل سریع و بدون واسطه میان افراد برای پیشبرد کارها وجود دارد. سابق بر این استفاده از ایمیل تنها کزینه مناسب به نظر میرسید ولی جوابگوی نیاز افراد سازمان نبود تا اینکه با ورود پیام رسان‌ها این مشکل تا حد زیادی رفع شده، استفاده از ابزارهایی همچون تلگرام و واتس‌آپ نیاز به چالاکی و انعطاف پذیری را تا حد زیادی مرتفع نمود و همچنین ابزاری مانند اسکایپ امکان تماس تصویری و تعامل بین همکارانی که فاصله جغرافیایی زیادی با یکدیگر داشتند را تامین کرد. در ادامه با ابزاری آشنا خواهیم شد که قابلیت‌های ذکر شده و حتی بیشتر از آن را به صورت یکجا دارا می‌باشد.

Slack

اسلک ابزاری برای همکاری تیمی بر بستر ابری می‌باشد. امکان سازماندهی گروه‌هایی به صورت خصوصی و پیام رسانی مستقیم در آن وجود دارد. امکان ارسال و به اشتراک گذاری هر نوع فایل، جستجوی میان فایل‌ها و مکالمات، برقراری تماس تصویری با اتصال به اسکایپ و همچنین اتصال به گوگل درایو، ترلو و ابزارهای دیگری را نیز در خود دارد.

مدیریت اسناد به صورت برخط

برای مدیریت اسناد متنی، اسلایدها، جدول‌ها و سایر اسناد مشابه می‌توان از ابزارهای مختلفی مانند مجموعه Microsoft Office استفاده نمود که بسیار قدرتمند بوده و امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما می‌گذارند و البته در حالت معمول شامل خرید لایسنس و هزینه هم می‌باشد. اما در صورتی که به دنبال راهکار ساده‌تر، رایگان و برخط می‌باشید می‌توانید از مجموعه ابزارهای گوگل استفاده نمایید.

Google Workspace

محیط کاری گوگل یا Google Workspace که قبلا با نام G-Suite شناخته می‌شد، مجموعه‌ای از ابزارهایی بر بستر ابری است و شامل موارد زیر می‌باشد:

  • Gmail : سرویس ایمیل
  • Google Drive : سرویس ذخیره فایل در فضای ابری
  • Google Docs : برنامه پردازشگر متن
  • Google Sheets : برنامه صفحه گسترده spreadsheet مانند ابزار excel در مایکروسافت آفیس
  • Google Slides : برنامه ساخت فایل‌های ارائه و presentation
  • Google Calendar : تقویم گوگل ابزار مناسبی برای برنامه ریزی زمانی است همچنین امکان تنظیم جلسات و به اشتراک گذاری تقویم رویدادهای کسب و کار را دارا می‌باشد.
  • Google Forms : ابزار ساخت فرم‌های نظرسنجی که امکان ساختن آزمون نیز توسط آن فراهم می‌باشد
  • Google Sites : ابزاری برای ایجاد یا اعمال تغییرات بر روی وبسایت بدون نیاز به دانش کدنویسی
  • Google Chat : نرم افزار تبادل پیام
  • Google Meet : بستر ویدیو کنفرانس
  • Google Currents : ابزار تعاملی برای اعضای تیم‌ها جهت ارسال پست و کامنت
  • Google Keep : ابزار یادداشت به صورت متن، صوت و تصویر
  • Jamboard : یک وایت برد دیجیتال که برای طوفان فکری و تعامل میان تیم بسیار مناسب است

ویترین و نقطه اتصال مشتری

داشتن یک وب‌سایت می‌تواند مشتریان زیادی را جذب کسب و کار کند. در واقع هر کسب و کاری نیازمند یک پایگاه اصلی برای معرفی خود و ارائه محصولات و خدمات در بستر مجازی می‌باشد. به گونه‌ای که مشتریان بالقوه بتوانند با جستجوی نیاز خود آن‌ها را پیدا کنند.

WordPress

وردپرس ابزاری رایگان و متن باز است به این معنی که کدهای برنامه نویسی آن قابل مشاهده و تغییر هستند. برای شروع کار با وردپرس نیازی به دانش برنامه نویسی نمی‌باشد. کاربری آن تقریبا ساده است و می‌توانید با کمک گرفتن از یک طراح وردپرس در زمان کمی وب‌سایت مورد نظرتان را طراحی یا برون سپاری کنید. به دلیل متن باز بودن این سیستم، تنوع زیادی در قالب‌ها و افزونه‌های آن وجود دارد که توسط افراد بسیاری از سراسر دنیا توسعه یافته‌اند و طیف گسترده‌ای از آن‌ها به صورت رایگان در اختیار همگان می‌باشند.

نیروی متخصص

یکی از معضلات همیشگی کسب و کارها یافتن فردی برای انجام کارهای تخصصی می‌باشد. با وجود سرعت تغییرات در دنیای امروز یادگیری تمام تخصص‌ها مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب و کار برای یک فرد ممکن نمی‌باشد و حتما در مسیر رشد خود نیاز به دریافت کمک از افراد با تجربه می‌باشد. از طرفی نیز استخدام افراد متخصص در شروع می‌تواند هزینه‌های مالی و غیر مالی بسیاری را متوجه آن کسب و کار کند. یک راهکار ساده و موثر استفاده از بسترهای دسترسی به افرادی می‌باشد که به آنها فریلنسر یا به اصطلاح آزادکار می‌گویند

Freelancer

بسترهای بسیاری برای دسترسی به افراد متخصص به این روش وجود دارند. در ایران برای مثال می‌توانید از وبسایت پونیشا، پارسکدرز یا انجام‌میدم استفاده نمایید. کار با این بسترها بسیار ساده می‌باشد. کافی است کار یا پروژه مورد نظرتان را به وضوح تعریف کنید. سپس افراد متخصص به واسطه بستر موجود پروژه شما را خواهند یافت و برای انجام پروژه قیمت‌ و پیشنهاد انجام کار را ارسال می‌کنند. بعد از آن می‌توانید از میان پیشنهادهای موجود فرد متخصص مورد نظر خورد را انتخاب کرده تا پروژه شما را به انجام برساند. معمولا مبلغ پروژه به صورت امانی نزد پلتفرم واسط نگه داشته می‌شود تا شما از انجام مهایی و با کیفیت پروژه مطمئن شوید.

ارتباط تصویری

برای تعامل و یا برگزاری جلسات تصویری و آنلاین ابزارهای متعددی وجود دارند که اخیرا بسیار مورد توجه و استفاده کسب و کارها قرار گرفته‌اند. از جمله می‌توان به نرم افزارهای اسکایپ، واتس آپ و زووم اشاره نمود.

Zoom

ابزار زووم پلتفرم مناسبی برای ویدیو کنفرانس می‌باشد. دارای طیف وسیعی از امکانات بوده و دارای سرعت و کیفیت مناسب پخش تصاویر با مشارکت افراد زیاد می‌باشد. زوون به کاربران اجازه می‌دهد تا بتوانند صفحه دسکتاپ خود یا نرم افزارهای خود را از طریف سرویس کنفرانس به اشتراک بگذارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *